Kategorie

Značky Počet značek: 26

Zobrazeno 1 – 26 z 26 položek
  • Akinod

  • Böker

    Heinr. Böker Baumwerk GmbH je německý výrobce nožů a holících břitev. Sídlí v Solingenu, v Severním Porýní-Vestfálsku. Společnost byla založena Heinrichem Bökerem a Hermannem Heuserem roku 1869. Rodina Bökerů však již od 17. století působila v sousedním městě Remscheid, kde vlastnila fabriku produkující ruční nástroje, ve které se od roku 1829 vyráběly šavle. V dnešní době společnost vyrábí ve více zemích a produkty tak dělí do čtyř kategorií. Pod kategorií "Böker Manufaktur Solingen" nabízí firma ručně vyráběné klasické holící břitvy a nože přímo z města Solingen.

  • CHROMA

    CHROMA CUTLERY je výrobcem profesionálních kuchyňských nožů a souvisejících doplňků s distribucí po celém světě. Společnost CHROMA má v nabídce několik naprosto rozdílných sérií nožů. Každá řada byla pečlivě vyrobena zkušenými řemeslníky a navržena proslulými designéry jako je F.A. Porsche, Georg Draser nebo Sebastian Conran.

  • DICK

    V roce 1778 byla v Esslingenu založena firma Friedr.Dick. O více než 230 let později zůstává podnik stále rodinnou firmou. Friedr.Dick je jediný výrobce s kompletním výrobním programem nožů, ocílek, pomůcek pro kuchaře a řezníky, řeznických strojů a brusek na světě. Dlouhá tradice, výrobní zkušenost a vysoká kvalita dělají z výrobků Friedr.Dick hlavní světovou značku všech kuchařů – jak amatérských, tak profesionálních.

  • Giesen & Forsthoff - Timor

    Firma Giesen & Forsthoff je tradičním výrobcem profesionálních nástrojů pro holiče a kadeřníky. Rodinný podnik založený roku 1920 v německém městě Solingen dodnes vyrábí produkty nejvyšší kvality ve své původní továrně. Společnost neustále zaškoluje nové specialisty tak, aby se léty získané znalosti předávaly dalším generacím. Jejich břitvy a holicí strojky jsou celosvětově rozšířené pod registrovanou ochrannou známkou TIMOR.

  • HASEGAWA

    Japonská společnost Hasegawa byla založena roku 1955 a její specializací byly především lyže. Od roku 1992 vyrábí také kuchyňské krájecí desky a další pomůcky. Jejich speciální krájecí prkénka s dřevěným jádrem získaly rychle v Japonsku popularitu jak v profesionální, tak domácí kuchyni. Prkénka se vyznačují nízkou váhou, bytelnou konstrukcí a především speciálním povrchem, který je více šetrný k ostří nože.

  • Higonokami

  • KAI

    Firma KAI vyrábí řadu profesionálních kuchyňských nožů a jejím vrcholem jsou nože Shun vyrobené z damascenské oceli. KAI je synonymem kvality a preciznosti, dýchající na Vás přímo z Japonska.

  • KMFS

  • KYUSAKICHI

    Tradiční japonský výrobce YOSHIDA HAMONO sídlí v Taku-city (prefektura Saga) již od roku 1946. Malá továrna o 40 zaměstnancích se specializuje na ruční výrobu kuchyňských nožů. Jejich vrcholnými produkty jsou nože z extra tvrdé nožířské oceli ZDP-189 od japonské ocelárny Hitachi Metals.

  • LAMPE BERGER

    Lampe Berger je originální, světově první výrobek svého druhu. Jeho historie spadá do roku 1898, kdy byl vynalezen lékárníkem Mauricem Bergerem pro čištění vzduchu v nemocnicích. Kahan je chráněn šesti patenty.

  • LÉKUÉ

    Španělská firma LÉKUÉ se ve světě proslavila svými pečicími formami z nejkvalitnějšího platinového silikonu. Nezůstala však jenom u nich...

  • MCUSTA ZANMAI

    Japonské kuchyňské nože ZANMAI jsou vyráběny cělosvětově známým výrobcem kapesních nožů MCUSTA. ZANMAI je v japonštině výrazem pro luxus. A právě toto slovo je správným synonymem pro kuchyňské nože ZANMAI. Veškerá produkce této značky je soustředěna v japonském městě Seki, kde má nožířství historii již od poloviny 13.století.

  • Microplane

    Americká značka Microplane má dlouholetou tradici v oboru truhlářství se svými kvalitními rašplemi. Velký zlom přišel v roce 1994. Staré struhadlo kanadské hospodyně dosloužilo během přípravy pomerančového dortu a tak sáhla po truhlářské rašpli z manželovy dílny. Pomerančová kůra se v mžiku proměnila v jemné a dokonalé proužky. A tak byly položeny základy budoucího úspěchu značky Microplane i v kuchyni. Ten na sebe nenechal dlouho čekat – za pět let psal o rostoucí oblibě struhadel mezi předními šéfkuchaři deník The New York Times. Za další tři roky vznikla řada struhadel Microplane, určená do profesionálních kuchyní.

  • Morakniv

  • NANIWA

    Naniwa je jedním z nejznámějších výrobců špičkových brusných kamenů v Japonsku. Zkušenosti v oblasti broušení sbírá tato firma z Osaky již více než 70 let. Kdo hledá skutečnou japonskou kvalitu, sáhne po kamenech Naniwa. Brusné kameny Naniwa mají relativně pevnou vazbu. Kameny díky tomu zůstávají dlouho rovné a přitom nabízejí výborný odběr broušeného materiálu.

  • Old Bear by Antonini

    Italská firma Antonini se již po tři generace zabývá ruční výrobou nožů. V nabídce naleznete nože od obyčejných kapesních až po záchranářské speciály, které mají ve výzbroji profesionální hasiči a záchranáři. Kompletní výroba probíhá na severu Itálie v oblasti Maniago, která je již od středověku vyhlášena produkcí kvalitních řezných nástrojů.

  • OPINEL

    První nůž OPINEL byl vyroben již v roce 1890. Postupem času se tato značka stala kultem díky svým zavíracím kapesním nožům. Tyto nože proslavily francouzského výrobce svou mimořádnou kvalitou a jednoduchým osobitým designem. V současné době se nože OPINEL prodávají po celém světě rychlostí 360 nožů za hodinu.

  • SAKAI TAKAYUKI

    Aoki Hamono seisakusho Co. vyrábí pod obchodní značkou SAKAI TAKAYUKI kuchyňské nože již od roku 1946. Tradiční výroba je soustředěna v nožířské oblasti Sakai, prefektuře Ósaka. Výrobce vyniká perfektní kvalitou použitých materiálů a precizním ručním zpracováním svých výrobků.

  • SIGG

    SIGG je tradiční švýcarský výrobce lahví na pití již od roku 1908. Pití balené vody z PET lahví představuje nejen značnou ekologickou zátěž a zdravotní rizika, ale i vyšší náklady.

  • Suehiro

    Suehiro Corporation je menším japonským producentem brusných kamenů. Továrna sídlí ve městě Niigata již od roku 1967. Výrobce se ve světě proslavil pod různými obchodními názvy řad brusných kamenů jako je například SUEHIRO, CERAX nebo DEBADO. Obecně jsou kameny z továrny Suehiro hodnoceny jako velmi efektivní a za přijatelnou pořizovací cenu napříč všemi jejich řadami.

  • SUWADA

    SUWADA – producent nejlepších střihacích nástrojů od roku 1926. Veškerý sortiment značky Suwada je vyráběn ručně a zkušení mistři se vždy snaží dosáhnout nesrovnatelné ostrosti. Suwada dnes přichází s novou kolekcí standardních stříhacích nástrojů vyrobených z těch nejlepších materiálů. Snaha této firmy o dosažení funkční a estetické dokonalosti jí opakovaně přinesla ocenění Good Design Award (Japonsko). Od svého založení ve městě Sanjo, které je známé svým  kovářským umem, vyrábí Suwada své proslulé nástroje pro manikúru a pedikúru, bonsajové nástroje a kuchyňské nástroje.

  • TAIDEA

    Výrobce TAIDEA se specializuje na produkty určené k ručnímu broušení. Jedná se především o korundové brusné kameny v široké škále zrnitosti. Dále nabízí kuchyňské brousky v několika provedeních a různé příslušenství k broušení. Mezi přednosti...

  • Yoshimitsu

    Yoshimitsu Hamono je malou rodinou firmou z Nagasaki, kterou v současnosti vede pět bratrů. Historie sahá až do roku 1850, od kdy se ve výrobě vystřídala již desátá generace nožírů. V továrně jsou stále k vidění tradiční výrobní postupy a nože vyrábí zpravidla z uhlíkových ocelí. Mezi používanými oceli jsou nejčastěji zastoupeny Shirogami (White steel), Aogami (Blue steel) a Tamahagane.

  • ZWILLING

    Zwilling J. A. Henckels je nejstarší solingenskou firmou. Kvalita výrobků Zwilling je ověřena staletími, protože její historie začíná už v roce 1731.

Zobrazeno 1 – 26 z 26 položek