Kategorie

Značky Počet značek: 19

Zobrazeno 1 – 19 z 19 položek
  • Böker

    Heinr. Böker Baumwerk GmbH je německý výrobce nožů a holících břitev. Sídlí v Solingenu, v Severním Porýní-Vestfálsku. Společnost byla založena Heinrichem Bökerem a Hermannem Heuserem roku 1869. Rodina Bökerů však již od 17. století působila v sousedním městě Remscheid, kde vlastnila fabriku produkující ruční nástroje, ve které se od roku 1829 vyráběly šavle. V dnešní době společnost vyrábí ve více zemích a produkty tak dělí do čtyř kategorií. Pod kategorií "Böker Manufaktur Solingen" nabízí firma ručně vyráběné klasické holící břitvy a nože přímo z města Solingen.

  • CHROMA

    CHROMA CUTLERY je výrobcem profesionálních kuchyňských nožů a souvisejících doplňků s distribucí po celém světě. Společnost CHROMA má v nabídce několik naprosto rozdílných sérií nožů. Každá řada byla pečlivě vyrobena zkušenými řemeslníky a navržena proslulými designéry jako je F.A. Porsche, Georg Draser nebo Sebastian Conran.

  • DICK

    V roce 1778 byla v Esslingenu založena firma Friedr.Dick. O více než 230 let později zůstává podnik stále rodinnou firmou. Friedr.Dick je jediný výrobce s kompletním výrobním programem nožů, ocílek, pomůcek pro kuchaře a řezníky, řeznických strojů a brusek na světě. Dlouhá tradice, výrobní zkušenost a vysoká kvalita dělají z výrobků Friedr.Dick hlavní světovou značku všech kuchařů – jak amatérských, tak profesionálních.

  • Giesen & Forsthoff - Timor

    Firma Giesen & Forsthoff je tradičním výrobcem profesionálních nástrojů pro holiče a kadeřníky. Rodinný podnik založený roku 1920 v německém městě Solingen dodnes vyrábí produkty nejvyšší kvality ve své původní továrně. Společnost neustále zaškoluje nové specialisty tak, aby se léty získané znalosti předávaly dalším generacím. Jejich břitvy a holicí strojky jsou celosvětově rozšířené pod registrovanou ochrannou známkou TIMOR.

  • HASEGAWA

    Japonská společnost Hasegawa byla založena roku 1955 a její specializací byly především lyže. Od roku 1992 vyrábí také kuchyňské krájecí desky a další pomůcky. Jejich speciální krájecí prkénka s dřevěným jádrem získaly rychle v Japonsku popularitu jak v profesionální, tak domácí kuchyni. Prkénka se vyznačují nízkou váhou, bytelnou konstrukcí a především speciálním povrchem, který je více šetrný k ostří nože.

  • KAI

    Firma KAI vyrábí řadu profesionálních kuchyňských nožů a jejím vrcholem jsou nože Shun vyrobené z damascenské oceli. KAI je synonymem kvality a preciznosti, dýchající na Vás přímo z Japonska.

  • LAMPE BERGER

    Lampe Berger je originální, světově první výrobek svého druhu. Jeho historie spadá do roku 1898, kdy byl vynalezen lékárníkem Mauricem Bergerem pro čištění vzduchu v nemocnicích. Kahan je chráněn šesti patenty.

  • LÉKUÉ

    Španělská firma LÉKUÉ se ve světě proslavila svými pečicími formami z nejkvalitnějšího platinového silikonu. Nezůstala však jenom u nich...

  • MCUSTA ZANMAI

    Japonské kuchyňské nože ZANMAI jsou vyráběny cělosvětově známým výrobcem kapesních nožů MCUSTA. ZANMAI je v japonštině výrazem pro luxus. A právě toto slovo je správným synonymem pro kuchyňské nože ZANMAI. Veškerá produkce této značky je soustředěna v japonském městě Seki, kde má nožířství historii již od poloviny 13.století.

  • Microplane

    Americká značka Microplane má dlouholetou tradici v oboru truhlářství se svými kvalitními rašplemi. Velký zlom přišel v roce 1994. Staré struhadlo kanadské hospodyně dosloužilo během přípravy pomerančového dortu a tak sáhla po truhlářské rašpli z manželovy dílny. Pomerančová kůra se v mžiku proměnila v jemné a dokonalé proužky. A tak byly položeny základy budoucího úspěchu značky Microplane i v kuchyni. Ten na sebe nenechal dlouho čekat – za pět let psal o rostoucí oblibě struhadel mezi předními šéfkuchaři deník The New York Times. Za další tři roky vznikla řada struhadel Microplane, určená do profesionálních kuchyní.

  • NANIWA

    Naniwa je jedním z nejznámějších výrobců špičkových brusných kamenů v Japonsku. Zkušenosti v oblasti broušení sbírá tato firma z Osaky již více než 70 let. Kdo hledá skutečnou japonskou kvalitu, sáhne po kamenech Naniwa. Brusné kameny Naniwa mají relativně pevnou vazbu. Kameny díky tomu zůstávají dlouho rovné a přitom nabízejí výborný odběr broušeného materiálu.

  • Old Bear by Antonini

    Italská firma Antonini se již po tři generace zabývá ruční výrobou nožů. V nabídce naleznete nože od obyčejných kapesních až po záchranářské speciály, které mají ve výzbroji profesionální hasiči a záchranáři. Kompletní výroba probíhá na severu Itálie v oblasti Maniago, která je již od středověku vyhlášena produkcí kvalitních řezných nástrojů.

  • OPINEL

    První nůž OPINEL byl vyroben již v roce 1890. Postupem času se tato značka stala kultem díky svým zavíracím kapesním nožům. Tyto nože proslavily francouzského výrobce svou mimořádnou kvalitou a jednoduchým osobitým designem. V současné době se nože OPINEL prodávají po celém světě rychlostí 360 nožů za hodinu.

  • SIGG

    SIGG je tradiční švýcarský výrobce lahví na pití již od roku 1908. Pití balené vody z PET lahví představuje nejen značnou ekologickou zátěž a zdravotní rizika, ale i vyšší náklady.

  • SUWADA

    SUWADA – producent nejlepších střihacích nástrojů od roku 1926. Veškerý sortiment značky Suwada je vyráběn ručně a zkušení mistři se vždy snaží dosáhnout nesrovnatelné ostrosti. Suwada dnes přichází s novou kolekcí standardních stříhacích nástrojů vyrobených z těch nejlepších materiálů. Snaha této firmy o dosažení funkční a estetické dokonalosti jí opakovaně přinesla ocenění Good Design Award (Japonsko). Od svého založení ve městě Sanjo, které je známé svým  kovářským umem, vyrábí Suwada své proslulé nástroje pro manikúru a pedikúru, bonsajové nástroje a kuchyňské nástroje.

  • TAIDEA

    Výrobce TAIDEA se specializuje na produkty určené k ručnímu broušení. Jedná se především o korundové brusné kameny v široké škále zrnitosti. Dále nabízí kuchyňské brousky v několika provedeních a různé příslušenství k broušení. Mezi přednosti...

  • Yoshimitsu

    Yoshimitsu Hamono je malou rodinou firmou z Nagasaki, kterou v současnosti vede pět bratrů. Historie sahá až do roku 1850, od kdy se ve výrobě vystřídala již desátá generace nožírů. V továrně jsou stále k vidění tradiční výrobní postupy a nože vyrábí zpravidla z uhlíkových ocelí. Mezi používanými oceli jsou nejčastěji zastoupeny Shirogami (White steel), Aogami (Blue steel) a Tamahagane.

  • ZWILLING

    Zwilling J. A. Henckels je nejstarší solingenskou firmou. Kvalita výrobků Zwilling je ověřena staletími, protože její historie začíná už v roce 1731.

Zobrazeno 1 – 19 z 19 položek